Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Noodle Bar

Η Ασία είναι η μακρινή μας άγνωστη. Περίεργοι άνθρωποι, περίεργες γλώσσες, περίεργα συστατικά. Είναι αλήθεια πως η ακμή της ασιατικής κουζίνας έφερε μοιραία την άνθηση της fusion κουζίνας . Έτσι λοιπόν καταλήξαμε στο πολυ-ασιατικό Noodle Bar.

H δυτική Ευρώπη ήταν το τέλειο μέρος για να ανθήσει η fusion κουζίνα. Αυτό έγινε για αρκετούς λόγους από τους οποίους οι πιο βασικοί είναι η έλλειψη μιας δυνατής κουλτούρας στο φαγητό όπως στην Μεσόγειο. Δεν είναι τυχαίο πώς καμία νότια αποικιοκρατική χώρα δεν ταυτίστηκε με την κουζίνα αποικίας της όσο και αν επηρεάστηκε. Επίσης ήταν ίδια η αποικιοκρατία όπου μετέτρεψε αυτό που θα ήταν εξωτικό σε μια ζωντανή πραγματικότητα για χιλιάδες ανθρώπους. Τέλος η αφθονία στα συστατικά αυτά όσο και στις ίδιες τις κουλτούρες ήταν καταλυτικά για την ανάπτυξη του καινούργιου σχετικά είδους μαγειρέματος.



Πόσος καιρός θα πέρναγε μέχρι να ανοίξει ένα τέτοιο εστιατόριο στην πόλη μας; Φυσικά όχι πολύς. Μοντέρνος σχεδιασμός, τρομερή θέα, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από μια παραλιακή πόλη με 20 χρόνια παράδοση στον τουρισμό, και καλές τιμές. Επί του πρακτέου τώρα, το φαγητό...Παραγγείλαμε πατατάκια από γαρίδα (τώρα το πόσο πατατάκι είναι κάτι που δεν είναι από πατάτα δεν ξέρω, αλλά δεν έχω καλύτερο όρο για το chips), σαλάτα με φρούτα και λαχανικά, τομ γιαμ, κοτόπουλο σατέ, κινέζικο ρύζι, νάσι γκόρενγκ και σορμπέ.


Το κοτόπουλο σατέ το οποίο είναι το αντίστοιχο σουβλάκι της άπο ανατολής, με σάλτσα από φυστικοβούτυρο μαζί με την σούπα τομ-γιαμ από γάλα καρύδας, για εμένα, ήταν οι κορυφαίες στιγμές της βραδιάς. Το σορμπέ παγωτό με απογοήτευσε λίγο γιατί περίμενα κάτι ιδιαίτερο. Ίσως να ήμουν λίγο άδικος αλλά δεν φταίω εγώ, αυτοί με συνήθισαν στις εκπλήξεις.


Στα συν συγκαταλέγονται ο γρήγορος μάγειρας, το φιλικότατο προσωπικό και οι καλές τιμές, ενώ στα μείον οι μικρές μερίδες και η έλειψη καφέ :) Σίγουρα ένα μέρος το οποίο αξίζει κανείς να επισκεφθεί.



Και όπως πάντα φυσικά, μην ξεχάσετε να κοιτάξετε την ακριβή τοποθεσία στον χάρτη στο τέλος της σελίδας!


Tastebuddy

2 σχόλια:

  1. ακριβο και κακη ποιοτητα παραβρασμενα ολα και δεν εχουν γευση. οποιος ξερει απο τετοιου ειδους φαγητο θα καταλαβει οτι ειναι ολα στο ποδι χωρις γευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχουν περασει και 3 χρονια, πιστευω οτι πρεπει να δοκιμασεις ξανα της γευσης ειναι κατι που δεν μπορεις να βρεις στο ρεθυμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Που- Πώς


View Rethymno hang outs in a larger map